Placuszki Partia Crispies

Placuszki Partia Crispies

Placuszki Partia Crispies

Przepis na : śniadanie

Mój mały uczeń często domaga się placuszków na śniadanie, a żeby mu sie nie znudziły staram się przygotowywać je w różnych wersjach. Ten przepis podobno pochodzi z kuchni Andory. Placuszki są niezwykle proste w przygotowaniu a naprawdę smaczne;) Odpowiednio miękkie, z korzenną nutką... W sam raz na jesienne śniadanie;) Inspiracja (z moimi zmianami) Składniki:  jajko,  200ml przegotowanej zimnej wody,  120ml oleju rzepakowego (użyłam Rapso),  250ml mleka,  400g mąki pszennej,  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Pink Hungry, 20 września 2013 13:27:23

ciekawy przepis,chyba zaraz złapię za patelnię! :)

W kuchni Uli, 20 września 2013 14:04:09

oj, bardzo apetyczne mmm pycha

Ilona PaperPassion, 20 września 2013 18:08:39

Bardzo smaczne, moje dzieci tez ciagle pytaja o placuszki, wiec napewno skorzystam z przepisu:)

z miłości do słodkości, 20 września 2013 20:41:58

Jak najbardziej polecam;):)

Ania W, 20 września 2013 23:18:34

Pięknie Ci wyszły !

~mkr, 21 września 2013 22:20:34

Bardzo smaczne, migiem znikły nie tylko w dziecięcych brzuszkach :)

z miłości do słodkości, 23 września 2013 16:52:46

Dziękuję, Mkr bardzo mnie to cieszy:)

Wartosci-odzywcze.com.pl, 26 września 2013 14:09:31

Baardzo apetycznie wyglądają:) Muszę sama przygotować jutro na śniadanko.

z miłości do słodkości, 26 września 2013 20:28:13

Polecam:)