Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Na pewno to znacie:) I nie wątpię, że każdy ma swój przepis na to danie;) Ja przygotowuję je tak, jak nauczyła mnie moja mama. Fasolka po bretońsku to danie bardzo sycące, ale także rozgrzewające, idealne więc na zbliżającą się zimę;) Składniki:1kg fasoli "Piękny Jaś",200 g boczku wędzonego,1 kg kiełbasy np. zwyczajnej,2 duże marchewki,po kawałku pora i selera, 3 cebule,koncentrat pomidorowy (mała puszka),4 łyżki pikantnego keczupu,sól, pieprz,łyżeczka przyprawa do fasolki po bretońsku,łyżeczka majeranku,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 3 grudnia 2013 11:48:41

pycha, właśnie chodzi od jakiegoś czasu za mną to danie:)

Ania W, 3 grudnia 2013 18:00:19

Każdy rzeczywiście robi inaczej: my lubimy drobną fasolkę i mocny sos pomidorowy !Ale każda pyszna !

z miłości do słodkości, 3 grudnia 2013 18:56:44

Dokładnie Aniu, każdy ma swój sposób na fasolkę;)