Ciasto balowe z karmelem

Ciasto balowe z karmelem

Ciasto balowe z karmelem

Jest wiele ciast, które bardzo lubimy, jednak śmiało mogę stwierdzić, że to jest naszym ulubionym ciastem! Zawsze przygotowuję je na wszelkie imieniny czy urodziny oraz inne ważne rodzinne uroczystości. Wspaniale komponuje się z filiżanką kawy..Ciasto to doskonale pasuje na uroczystość Pierwszej Komunii... Biszkopt: 4 jajka,  4 łyżki mąki pszennej,  4 łyżki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na sztywno. Kolejno dodawać żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę zmieszaną z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

czekoladka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, herbatniki, mąka, cukier, czekolada, tarta, mleko skondensowane, bita śmietana, ciasto z kawą, budyń, biszkopt, jajko, cukier puder, krem, bułki, ciasta z kremami, ciasto z białek , ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z masa, bułka pszenna, ciasto na herbatnikach, ciasto mleko w proszku, ciasta z masa, mleko w proszku, ciasto z kremem, puszyste ciasto, ciasto z herbatników i budyniu, tarta z czekoladą

Inne przepisy z Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Martha, 27 kwietnia 2014 14:48:04

Wspaniałe ciasto! ; )Idealne połączenie smaków. *.*Obłęd!

Kasia Jurek, 27 kwietnia 2014 15:13:12

wygląda bardzo, ale to bardzo apetycznie, lubię takie ciasta :)

Izabela Nowak, 27 kwietnia 2014 16:25:12

pyszne

aga, 28 kwietnia 2014 00:45:58

wygląda fantastycznie,już czuję ten kremowy smak... oj,będzie do zrobienia na weekend majowy do kawy, w 100% moje smaki

z miłości do słodkości, 28 kwietnia 2014 10:59:43

Dziękuję;) Aga jak najbardziej polecam!

Anonymous, 28 kwietnia 2014 11:45:25

Ciasto pyszne z opisu :)mam pytanie odnośnie mleka-gotowac w puszce?i czy trzeba zrobić wcześniej otwór w puszce?

z miłości do słodkości, 28 kwietnia 2014 14:27:42

Tak, mleko gotujemy w puszce i otwieramy dopiero gdy lekko przestygnie.

gin, 28 kwietnia 2014 17:05:32

Wyjątkowo podoba mi się jego nazwa :)

Magda C., 29 kwietnia 2014 12:45:15

Wspaniale wygląda. Super nazwa ciasta :)