Pikantna gorąca czekolada po aztecku

Pikantna gorąca czekolada po aztecku

Pikantna gorąca czekolada po aztecku

Połączenie gorzkiej czekolady oraz aromatycznych przypraw: cynamonu, gałki muszkatołowej oraz czarnego pierzu. Prawdopodobnie najstarszy znany przepis na gorącą czekoladę. Pochodzi z książki "Czekolada" Erica Lanlarda. Składniki na 4 porcje: 1 l mleka 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru muscovado 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo startej 1 łyżeczka czarnego mielonego pierzu 100 ml śmietany kremówki do dekoracji: cynamon i gałka Mleko wlać do rondla i doprowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.