Frittata z cukinią i pomidorami

Frittata z cukinią i pomidorami

Frittata z cukinią i pomidorami

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj ciąg dalszy prostych dań. Z kilku podstawowych składników przyrządziłem szybkie i proste, a przy tym naprawdę efektowne i bardzo smaczne danie - frittatę. Danie polecam w szczególności na dobry początek dnia, jako świetną i ciekawą alternatywę dla jajecznicy, czy jajka sadzonego.  Do przygotowania frittaty użyłem: 6 jajek, 1 małej cukinii, 250 gram pomidorków cherry, 20 listków świeżej bazylii, 1 ząbka czosnku, 30 gram parmezanu, soli, świeżo zmielonego czarnego pieprzu, odrobiny masła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.