Żurawina do mięs

Żurawina do mięs

Żurawina do mięs

Suszoną żurawinę uwielbiam! A ponieważ nie mogę dostać takiej w słoiczku, do mięs, to robię ją sama. Żurawina przygotowana w ten sposób, nadaje się nie tylko do mięs, ale pasuje również do ryb. Składniki: 3 łyżki suszonej żurawiny czerwone, wytrawne lub półwytrawne wino 5 łyżeczek cukru brązowego (może być biały, ale wówczas 3 łyżeczki) Do małego garnuszka wsypujemy suszoną żurawinę. Zalewamy winem w takiej ilości, żeby żurawinę przykryć. Gdy zacznie się gotować, zmniejszamy ogien na minimum i gotujemy, od czasu do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.