Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

Przepis na : obiad

Naleśniki najczęściej jem na słodko, ale lubię też czasem przyrządzić je na wytrawnie. Takim wytrawnym klasykiem są naleśniki ze szpinakiem. Ja przyrządzam je z serkiem ricotta, ale dobrze będzie pasował też wyraźniejszy twaróg i słona feta. Zapieczone pod beszamelem stanowią pyszne i do tego syte, wegetariańskie danie. Ciekawym akcentem jest dodatek odrobiny chili, która nadaje wyrazistości (ale nie ostrości) mdłej riccocie. Dodanie jej poleciła mi Patyska – jak dwie blogerki zaczynają gadać, to czę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśnik, naleśniki, mielone, mąka, szpinak, tarta, feta, ciasto, pomidor, susz, sok, ciastka kremówki, twaróg, ciasta z kremami, cytryna, sosy, ciekawe przepisy, suszone pomidory, wegetarianskiego, jajko, czosnek, ser, słodkie, wegetariańska, obiad, ciasto na naleśniki, mleko w proszku, jak zrobić wodę z cytryna, masło czosnek, jajka z farszem

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.