Pierś z kaczki w sosie wiśniowo pomarańczowym

Pierś z kaczki w sosie wiśniowo pomarańczowym

Pierś z kaczki w sosie wiśniowo pomarańczowym

Co zrobić z wiśniami mrożonymi. otóż polecam wykorzystać je nie do ciasta a do sosu wiśniowo pomarańczowego. Smak jego jest powalający. Bardzo lubię połączenie mięsa i owoców. Do kaczki taki sos jest idealny. A danie jest szybkie do zrobienia :-) 2 piersi z kaczki sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 i 1/2 pomarańcza 20 dkg wiśni mrożonych 1 łyżka octu winnego 3 łyżki wina czerwonego 2 goździki 1 łyżka miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Nacinam skórę piersi z kaczki w kratkę. Solę, pieprzę, nacieram majerank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.