Warstwowa sałatka wielkanocna

Warstwowa sałatka wielkanocna

Warstwowa sałatka wielkanocna

Piękna, wiosenna pogoda sprzyja przygotowywaniu sałatek. Dziś przedstawiam pomysł, który świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Sporo w niej zielonych dodatków, którymi są kiełki i mrożony groszek o intensywnym kolorze, którego nie da się zastąpić niczym innym. Składniki : 200 g pomarańczowego sera 5 łyżeczek pesto 300 g mrożonego groszku Hortex dymka 5 jajek 5 łyżeczek majonezu 4 rzodkiewki kiełki np. rzodkiewki, kozieradki, brokuła (użyłam połowę tacki z kiełkownicy) ok. 100 g marynowanych małych pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.