KOPERKOWE KLUSKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE

KOPERKOWE KLUSKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE

KOPERKOWE KLUSKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE

Przepis na : obiad

  Kluski kładzione to chyba najłatwiejsze i najprostrze kluski do zrobienia. Ich zastosowanie w kuchni może być bardzo wszelakie: jemy je okroszone cebulką lub boczkiem, pyszne są jako dodatek do zup (np pomidorowej, buraczkowej, ogórkowej), sosów z mięsem, a znam też amatorów tych pysznych klusek, którzy jedzą je na słodko: z serem, cukrem, cynamonem lub owocami. Składniki: 1 jajko 1 szkl mąki pszennej   1/4 łyżeczki soli 1/4 szkl  letniej przegotowanej wody/lub mleka posiekany koperek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.