Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną i warzywami.

Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną i warzywami.

Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną i warzywami.

Przepis na : obiad

 Faszerowane warzywa są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Do tego ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i nie zrujnuje kieszeni. Ja postanowiłam nafaszerować bakłażany, które do tej pory jadłam tylko raz w życiu. Wyszły bardzo smaczne i sycące. Potrzebne nam (dla 4 osób): - 2 bakłażany - szklanka kaszy jęczmiennej - papryka czerwona - mała cukinia - 2 szklanki bulionu warzywnego - 200 g startej mozzarelli - sól - pieprz - chili - suszona lub świeża bazylia Przygotowanie:  Kaszę ugotować w bulioni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W poszukiwaniu inspiracji

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.