Piers na rauszu----Petto in rauszu

Piers na rauszu----Petto in rauszu

Piers na rauszu----Petto in rauszu

Pierś na rauszu-- wg Gordona Ramsaya Składniki 2 piersi z kurczaka ze skórą oliwa z oliwek sól morska 1  łyżka miodu 3/4 szklanki białego wina, wytrawnego 3/4 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego, lub woda Przygotowanie Umyta pierś z kurczaka ,osuszamy ręcznikiem . Sól morska wcieramy w skórę piersi. Na rozgrzanej mocno patelni z oliwą układamy piersi skórą do spodu. Smażymy bez przewracania 3-4 minuty, aż skóra zrobi się złocista i chrupiąca. Po tym czasie przewracamy piersi skórą do góry smażymy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś, piersi, salsa, sosy, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, surówka, ciasto 3 bit, ryż, obiad, kurczak w miodzie, sos do ryżu, chrupiąca pierś z kurczaka, chrupiący kurczak, mięso duszone, sos do kurczaka, ryż smażony, dania bez mięsa, kurczak duszony na ryżu, kurczak z ryżem, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, sos mięsny, dania mięsne

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.