szybkowar-pyszny dżemik śliwkowo-cukiniowy...

szybkowar-pyszny dżemik śliwkowo-cukiniowy...

szybkowar-pyszny dżemik śliwkowo-cukiniowy...

Składniki: śliwki dojrzałe 3 kg, cukinia 1 średnia, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, cukier 1 szklanka żelfix 3:1 2 opakowania, woda 2 szklanki śliwki umyć, wypestkować i wsypać do szybkowara "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" 9 litrów cukinię umyć i zetrzeć na grubszych oczkach, posolić ciut i zostawić na 20 minut, dobrze odcisnąć z nadmiaru wody i wsypać do śliwek wsypać galaretkę, cukier, wlać wodę, zamknąć szybkowar po zasyczeniu pary gotować na mniejszym ogniu z 10 minut, spuścić ciśnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.