smaczne dzwonki karpia na maśle smażone...

smaczne dzwonki karpia na maśle smażone...

Składniki: dzwonki karpia większe 3 sztuki, sól 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 2 łyżeczki, mąka pszenna 1/2 szklanki, masło klarowane 6 łyżek Kupiłam świeże dzwonki karpia, skóra była oczyszczona, bez łusek, dzwonki opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy dzwonek natrzeć solą, pieprzem mielonym, obtoczyć z każdej strony w mące pszennej. Masło klarowane stopić na patelni, kłaść na gorące masło kłaść dzwonki karpia i smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony. Nam smakuje skropiony cy...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.