papryka na słodko-kwaśno pasteryzowana w piekarniku...

papryka na słodko-kwaśno pasteryzowana w piekarniku...

papryka na słodko-kwaśno pasteryzowana w piekarniku...

Składniki: papryka 4 kg, ząbki czosnku 2 główki, gorczyca 8 łyżeczek, liść laurowy 8 sztuk, ziele angielskie 24 sztuki, olej rzepakowy 8 łyżek,4 cebule, woda 1,5 litra, ocet 10 % 1,5 szklanki, cukier 4 łyżki paprykę oczyścić z pestek i pokroić na wieksze kawałki, opłukać użyłam 2 litrowe i 6 pół litrowych słoików: do wyparzonych słoików włożyć ząbki czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę ciasno poukładać paprykę na przemian z pokrojoną cebulą, wlać olej rzepakowy wodę zagotować z octem i cukrem, gorącą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.