naleśniki maślankowe z serkiem waniliowym i dżemem...

naleśniki maślankowe z serkiem waniliowym i dżemem...

naleśniki maślankowe z serkiem waniliowym i dżemem...

Składniki: mąka 3 szklanki, maślanka 1/2 litra, woda gazowana 1/2 litra, jajka 2 sztuki, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3 łyżki, dżem porzeczkowy - ile potrzeba, serek homogenizowany waniliowy 500 ml mąkę, cukier, sól, maślankę, wodę gazowaną, olej zmiksować na dość lejące ciasto, jeśli trzeba to dolać do ciasta ciut maślanki, odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 22 cm, przed rozgrzaniem posmarować cienko patelnię olejem, tylko raz wystarczy, na bardzo rozgrzaną patelnię wlać z chochelki por... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.