20.12 - Dzień Ryby...pyszne, filety pstrąga tęczowego z patelni...

20.12 - Dzień Ryby...pyszne, filety pstrąga tęczowego z patelni...

20.12 - Dzień Ryby...pyszne, filety pstrąga tęczowego z patelni...

Składniki: pstrąg tęczowy filety 4 porcje większe, sok z cytryny 2 łyżeczki, tymianek 2 łyżeczki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, mąka pszenna 4 łyżki, masło klarowane 4 łyżki seler 2 sztuki większe, jabłka 2 sztuki średnie, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżeczki, jogurt naturalny 200 gram ziemniaki 1 kg, sól 2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka + masło po smażeniu pstrąga Świeże filety pstrąga tęczowego opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papiero... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.