Kuchenne ABC - jak zrobić ser indyjski paneer

Kuchenne ABC - jak zrobić ser indyjski paneer

Kuchenne ABC - jak zrobić ser indyjski paneer

Samodzielny wyrób serów wydaje mi się dość skomplikowany. Jednak sposób przygotowywania sera paneer jest banalnie prosty. Udał mi się za pierwszym razem, więc na pewno Wam uda się również. Jeśli go nie dosolimy i nie doprawimy innymi przyprawi wychodzi w smaku dość nijaki. Jednak nie jest to ser przeznaczony do jedzenia na kanapce, ale jako idealna białkowa wkładka do indyjskich sosów i potrawek. Składniki potrzebne do podstawowego przepisu to mleko i sok z cytryny. Ja jednak wolę ser jeszcze minimalnie przypraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, sok, kanapka, potrawka, sosy, kanapki, mięso, drugie danie, jak zrobić wodę z cytryna, dania bez mięsa

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.