Pieczone devolaye w chrupiącej panierce

Pieczone devolaye w chrupiącej panierce

Pieczone devolaye w chrupiącej panierce

Przepis na : obiad

Składniki: 4 szklanki płatków kukurydzianych ( szklanka o pojemności 250ml ), 2 jajka, 3 pojedyncze piersi z kurczaka, mąka pszenna, sól, pieprz, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 1 szklanka mleka, kawałek sera żółtego, kawałek masła, garść natki pietruszki. Przygotowanie: Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć z obu stron. Płatki kukurydziane rozdrobnić. Do drugiej miski wbić jajka, dodać do nich musztardę i mleko oraz powoli dodawać mąkę, do momentu aż ciasto będzie dość gęste - ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.