Mielone nadziane szpinakiem

Mielone nadziane szpinakiem

Mielone nadziane szpinakiem

Przepis na : obiad

Składniki: 250g szpinaku, ok.70g serka topionego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, majeranek, 1 jajko, 500g mięsa mielonego wieprzowego, bułka tarta, olej do smażenia, ok.1/3 szklanki mleka. Przygotowanie: 1/2 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła oraz z dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Gdy cebula jest już miękka dodać umyty szpinak ( wcześniej pourywać grubsze ogonki). Posolić i popieprzyć. Szpinak podsmażyć do momentu aż będzie miękki i cała woda odparuje. Od czasu d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.