SMAROWIDŁO Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA

SMAROWIDŁO Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA

SMAROWIDŁO Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA

Już z samego rana słońce bombarduje swoimi promieniami niezasunięte okna. Budzik nie pomaga, ale od klującego ciepła od razu się obudzisz. Zimny prysznic, kilka przysiadów, szybka kawa i śniadanie. Otwierasz lodówkę, drapiąc się w głowę. Znów nie ma nic ciekawego.Jak to nie? A smarowidło z bakłażana? Roboczo nazwałam je smalczykiem, a to dlatego, że po schłodzeniu pasta się zestaliła. Jest wyrazista w smaku, pikantna i dość ciekawa. Bardzo intrygujące, acz przyjemne doznanie. Zrezygnowałam jednak z owe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ryby, ryba, wegańskie, ciekawe przepisy, deser, desery, torty, tort, ciasto, cytryna, ryba w ciescie, pasty, pieczywo, imbir, pasta, śniadania, przystawki, czosnek, papryka, szybkie śniadanie, szybki deser, szybkie ciasto

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.