MASA CUKROWA OD A DO Z

MASA CUKROWA OD A DO Z

MASA CUKROWA OD A DO Z

Do pewnego momentu masa cukrowa była dla mnie czymś, czego nie mogłam przeskoczyć. Sądziłam, że nigdy do tego nie dojdzie, by taki szaraczek jak ja nagle, ni stąd ni zowąd zaczął bawić się w torty. A tu proszę! Z masą cukrową jest jak z porcelaną. Wymaga należytego wykonania, dbałości o każdą drobnostkę, uczucia i delikatności. Najpierw, podczas wyrabiania trzeba wykazać się siłą. Podczas dekorowania natomiast, spokojem i skupieniem. Masą cukrową (pozywaną także lukrem plastycznym) zajmowałam się pierwszy raz. Al... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, ryby, wegetariańska, wegańskie, ryba, krem, lukier , desery, deser, ciasto, ryba w ciescie, ciasteczka, babeczki, biszkopt, ciasto z masa, ciasta z masa, masa do babeczek, lekkie ciasto, mleko w proszku, ciasta z kremami, ciasto z kremem, deser z owocami, ciasto z białek , łatwe ciasto, ciasto ucierane , ciasteczka waniliowe

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.