DORSZ PO AZJATYCKU.

DORSZ PO AZJATYCKU.

DORSZ PO AZJATYCKU.

Ostatnimi czasy coraz częściej sięgam po orientalne receptury, bawię się orientalnymi smakami, składnikami.Sprawia mi to duża przyjemność i satysfakcjonuje moje podniebienie. Ilość różnych aromatów, kontrastujących ze sobą,przy jednoczesnym wzajemnym uzupełnianiu się... Ilość kolorów władających talerzem... A jednoczesna prostota w przygotowaniu.Zawsze myślałam o kuchni wschodu jako o kuchni niespotykanie skomplikowanej. Nic bardziej mylnego. Zdarzają się potrawy,wymagające olbrzymiej wprawy i doświadczenia, ale... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dorsz, ryba, wegetariańska, ryby, wegańskie, sosy, marchewka, sos sojowy, deser, desery, torty, tort, ciasto, por , cytryna, ryba w ciescie, sok, makaron, warzywa, makarony, duszone, mięso, cukier, porem, marynaty, jak zrobić wodę z cytryna, gotowana marchewka, ryba w occie, potrawy z ryb, sos do makaronu

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 7 czerwca 2013 11:15:06

bardzo apetycznie wygląda ta twoja rybka:)

Marta @ Co dziś zjem na śniadanie, 7 czerwca 2013 18:12:03

mniam! tyle napiszę.

Majana, 8 czerwca 2013 02:02:00

Smaczna! Uwielbiam ryby . W takiej wersji nie jadłam.

Justyna Gonczaronek, 8 czerwca 2013 13:04:16

Jak ja dawno dorsza nie jadłam! :)

Ania, 9 czerwca 2013 19:08:08

Ale pysznie się prezentuje, super pomysł na rybkę, jutro w lidlu tydzień azjatycki, więc też coś pysznego zrobię :)