Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki

Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki

Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki

Szybka w przygotowaniu warzywna zupa z dodatkiem pierożków tortellini. Do przygotowania zupy możemy wykorzystać ugotowany wcześniej rosół lub bulion po gotowaniu np. mięsnej rolady. 1,5 litra bulionu drobiowego (np. rosołu) 3 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera korzeniowego 1 brokuł 4 ziemniaki 250 g makaronu tortellini o smaku szynki 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Do przygotowania zupy wykorzystałam bulion z gotowania mięsnej rolady (przepis tutaj) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.