Pulpeciki z porem i czerwoną cebulą w sosie pomidorowym

Pulpeciki z porem i czerwoną cebulą w sosie pomidorowym

Pulpeciki z porem i czerwoną cebulą w sosie pomidorowym

Aromatyczne i szybkie w przygotowaniu pulpeciki z dodatkiem czerwonej cebuli oraz pora. Kropką na ,,i” jest sos pomidorowy. Danie jest bardzo syte a zarazem lekkie. 600 g mięsa mielonego (wieprzowego) 2 jajka 1 por (biała część) 3 łyżki bułki tartej 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżeczka przyprawy typu Kucharek Sól Pieprz 190 g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek) 1,5 łyżki mąki pszennej Do miski przekładamy mielone mięso, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojony... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.