Terrina buraczana z jajkiem (na jogurcie greckim)

Terrina buraczana z jajkiem (na jogurcie greckim)

Terrina buraczana z jajkiem (na jogurcie greckim)

Przekąska na słono, która zachwyca wyglądem. Terrina buraczana to połączenie masy na bazie jogurtu greckiego wraz z dodatkiem natki pietruszki i masy przygotowanej z soku z buraków. Wbrew pozorom poniższa terrina jest łatwa do przyrządzenia, a najwięcej czasu zajmuje tężenie poszczególnych warstw. Ponadto jest to dietetyczna przekąska idealna dla osób, które muszą wzbogać dietę o produkty bogate w żelazo.  Składniki na 1 podłużną formę keksową o długości do 22 cm: 4 jajka ugotowane na twardo biała masa 1,5 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, przekąski, przekąska, dietetycznie, dietetyczne , galaretka, dieta, wielkanoc, dania dietetyczne

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.