Placki twarogowe nadziane malinami i borówkami

Placki twarogowe nadziane malinami i borówkami

Placki twarogowe nadziane malinami i borówkami

Pomysł na pożywne drugie śniadanie lub podwieczorek - twarogowe placki nadziane malinami oraz borówkami. Proste i łatwe do przygotowania. Placki należy smażyć na małym ogniu i pod przykryciem, aby były miękkie i puszyste. Dodatkowo, placuszki polecam nadziewać świeżymi owocami, ponieważ odmrożone malin oraz borówki puszczą dużą ilość soku.  Ps. do placków dodałam mrożone borówki, stąd mogą wyglądać na spalone (a wcale takie nie były!) 😃 Składniki na około 12 sztuk: 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, maliny, śniadania, ciasto, placuszki, ciasto z malinami, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.