Pieczone żeberka w lekko ostrej zalewie

Pieczone żeberka w lekko ostrej zalewie

Pieczone żeberka w lekko ostrej zalewie

Przepis na smaczny obiad - żeberka wieprzowe w lekko pikantnej zalewie.  Składniki na 2 porcje: co najmniej 1/2 kg żeberek wieprzowych 1 ząbek czosnku 3 łyżki sosu czosnkowego słodkie chili 2 łyżki ketchupu sól, pieprz Żeberka umyć, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie do mięsa dodać sos czosnkowy słodkie chili, ketchup i  posiekany ząbek czosnku. Wszystko ze sobą połączyć i wstawić do lodówki na kilka godzin (tak, aby żeberka mogły "przejść" przyprawami). Rozgrzać piekarnik do 180 ° C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żeberka, mięso, sos czosnkowy, czosnkowy, sosy, obiad, żeberka na słodko, mięso na obiad, mięsa pieczone

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.