Najlepszy jasny biszkopt do tortów

Najlepszy jasny biszkopt do tortów

Najlepszy jasny biszkopt do tortów

Jeżeli chcecie przygotować domowy tort to zachęcam do samodzielnego upieczenia spodów do ciasta. Biszkopt z poniższego przepisu jest puszysty, miękki i pięknie wyrasta. Nie opada i świetnie smakuje :) Najlepiej kroić go kilka godzin po upieczeniu, ponieważ jeszcze ciepły - delikatnie się kruszy (widać to na moich zdjęciach).  Składniki na biszkopt przygotowany w tortownicy o średnicy 22-24 cm: 5 dużych jaj 2/3 szklanki drobnego cukru (120 g) 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (90 g) 1/4 szklanki mąki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciasto, tort, torty, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto z białek , ciasto pianka, pianka na biszkopcie

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.