Domowa wędlina z łopatki wieprzowej

Domowa wędlina z łopatki wieprzowej

Domowa wędlina z łopatki wieprzowej

Tym razem zachęcam Was do przygotowania domowej wędliny z łopatki wieprzowej. Cała masa jest zwarta i bardzo smaczna. Jednak bardziej posmakowała mi  wędlina z udek kurczaka , ponieważ była mniej tłusta i bardziej delikatna w smaku. Wędlinę z łopatki możecie pokroić na plasterki i zamrozić. Dzięki temu, zawsze będzie mieć awaryjną porcję mięsa na kanapki.  Składniki na szynkowar o pojemności 1,5 kg mięsa: 1 kg łopatki wieprzowej 2 płaskie łyżeczki soli peklującej 1 łyżeczka pikantnej mieszanki pieprzów 2... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.