Chlebek kukurydziany na maślance

Chlebek kukurydziany na maślance

Chlebek kukurydziany na maślance

To najbardziej wilgotny, a zarazem puszysty chlebek kukurydziany, jaki kiedykolwiek jadłam. To zasługa dodanej maślanki. Składniki: 2 1/4 szklanki mąki pszennej 1 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka cukru 1/3 szklanki orzechów włoskich ¾ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ łyżeczki soli ¾ łyżeczki sody oczyszczonej 11/4 szklanki mleka ¾ szklanki oleju 3 jajka ½ szklanki maślanki 1 puszka kukurydzy tłuszcz do formy Wykonanie: Wymieszać wszystkie suche składniki. Do drugiej miski wlać mleko, maślankę, olej i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, drozdzowka, drożdżówki , bułki, chleb, pieczywo, bułka pszenna

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.