50 przepisów na domowe pieczywo- bułeczki, chleby, drożdżówki

50 przepisów na domowe pieczywo- bułeczki, chleby, drożdżówki

50 przepisów na domowe pieczywo- bułeczki, chleby, drożdżówki

Uwielbiam cieszyć się zapachem świeżo upieczonego chleba w mojej kuchni. Plusem domowego pieczywa jest to, że pozostaje świeże przez około 3 dni w chłodnym miejscu, nawet tydzień w lodówce, i tak długo jak chcesz w zamrażarce. Lubię piec kilka na raz, bo to ta sama praca jak pieczenie jednego (jeden zamrażam, jeden trzymam w lodówce, a jeden jemy na bieżąco). Gdy mam ochotę na świeży chleb czy bułeczkę to po prostu wyciągam z zamrażarki, wkładam do kuchenki mikrofalowej na dwie minuty i cieszę się zapachem i s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, drozdzowka, ciekawe przepisy, drożdżówki , pieczywo, do pracy, bułki, chleb jogurtowy, bułki maślane

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.