Sałatka pieczarkowo-paprykowa na zimę

Sałatka pieczarkowo-paprykowa na zimę

Sałatka pieczarkowo-paprykowa na zimę

Powoli zaczynam przygotowywać zapasy na zimę. Tym razem zrobiłam sałatkę z pieczarkami i papryką. Sałatka doskonale nadaje się jako dodatek do obiadu. Do przygotowania sałatki wykorzystałam ocet fermentacyjny spirytusowy, który otrzymałam od firmy JAMAR . SKŁADNIKI: 1 kg pieczarek 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1/2 łyżki soli Zalewa: 1 litr wody 2/3 szklanki octu spirytusowego 10% JAMAR , 2/3 szklanki cukru 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżki soli PRZYGOTOWANIE: 1.  Paprykę oczyszcza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.