Owsianka z ubitym białkiem

Owsianka z ubitym białkiem

Owsianka z ubitym białkiem

Moja ulubiona owsianka z ubitym białkiem z ulubionym dżemem na znienawidzoną środę. Proszę o trzymanie kciuków - dziś kartkówka z chemii :)) Owsianka z ubitym białkiem , podana z dżemem rabarbarowym Przepis: / 1 porcja / 50 g płatków owsianych górskich szklanka płynów (mleko i woda) białko kurze czubata łyżeczka cukru (można pominąć) Płatki owsiane umieszczamy w garnku i zalewamy mlekiem. Gotujemy, aż owsianka nie zgęstnieje. W tym czasie na sztywną pianę ubijamy białko, pod koniec dodajemy stopniowa łyżeczkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tost z dżemem

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.