Czekoladowy budyń z kaszy jęczmiennej

Czekoladowy budyń z kaszy jęczmiennej

Czekoladowy budyń z kaszy jęczmiennej

 Czekoladowy budyń/krem z kaszy jęczmiennej podany z wiórkami kokosowymi suszonym daktylem - jedno z najlepszych śniadań od dawna. to będzie dobry dzień.  i wcale was nie nabieram,  choć dzisiaj Prima Aprilis. Przepis: własny / 1 porcja/ składniki: 50 g kaszy jęczmiennej /użyłam drobnej/ 250 ml mleka/wody (użyłam domowego gryczanego i wody w ilości 1:1) 50 ml wrzątku 6-8 suszonych daktyli czubata łyżka kakao (ew. karobu) jak zrobić? Mleko wraz z wodą zagotować, wsypać kaszę, zmniejszyć moc palnika ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tost z dżemem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.