Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem

Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem

Pieczeń wieprzowo-wołowa z boczkiem

Niby pieczeń jak każda inna, ale dodatek chrupiącego boczku nadaje jej nowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na obiad, kiedy podaję ją na gorąco z sosem pieczarkowym. Również doskonale się spisuje podawana na zimno na kanapki z ogórkiem konserwowym. Składniki: • 250 g łopatki wieprzowej • 250 g wołowiny • 250 g boczku surowego • 2 jajka • 2 cebule • 1 bułka kajzerka • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 1/2 łyżeczki majeranku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, mięso, bułki, sos pieczarkowy, sosy, puree, papryka, ogórki, ogórki konserwowe, kanapki, ziemniaki, wołowina, obiad, kanapka, pomysł na obiad, wieprzowina, pasztet, mięsa pieczone, pieczony boczek, pieczone ziemniaki, sos mięsny, mięso na obiad, pasztet wieprzowy, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.