Goloneczki kurczakowe z puree brokułowym

Goloneczki kurczakowe z puree brokułowym

Składniki na 4 porcje: • 8 podudzi kurczaka • 250 ml soku pomarańczowego • sól, pieprz, papryka słodka do smaku • olej do smażenia Puree brokułowe • opakowanie mrożonych brokułów • 2 łyżki masła • sól, pieprz do smaku • szczypta cukru do brokułów na ładny kolor Wykonanie: • Z podudzi robimy małe goloneczki zsuwając mięso z kości. • Kurczaka posypujemy przyprawami, przyrumieniamy na oleju, podlewamy sokiem pomarańczowym i pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w 18...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.