Tajska zupa krewetkowa

Tajska zupa krewetkowa

Tajska zupa krewetkowa

Zazwyczaj, gdy gotowałam zupę tajską dodawałam do niej piersi z kurczaka. Tym razem postanowiłam, że bazą zupy będą krewetki koktajlowe.  Do jej przygotowania tej pikantno-słodkiej zupy potrzebne będą: Składniki: 250 g krewetek koktajlowych około 6 szklanek wody 2 czerwona cebula 1 nieduża żółta papryka 2 pory sałatkowe szklanka marchewek typu baby szczypiorek oliwa aromatyzowana czosnkiem i papryką chili 6 łyżek sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego po płaskiej łyżeczce pieprzu cytrynowego, kurkumy, miel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Therapy

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, krewetki, papryka, sosy, tajska zupa, kokosowe, makarony, makaron, por , marchewka, warzywa, cebula, mielone, imbir, pierś, kurczak, piersi, sok, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, zupa rybna, gotowana marchewka, kuchnia tajska, kurczak po tajsku, gotowany kurczak, sos do mielonego , sos do makaronu, kurczak z makaronem, dania z makaronem, kurczak z papryką

Inne przepisy z Taste Therapy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.