"Sup h̄ĕd" z makaronem z paluszków krabowych

"Sup h̄ĕd" z makaronem z paluszków krabowych

Tak mi ostatnio zasmakowała tajska zupa grzybowa, że dziś postanowiłam zrobić ją ponownie, jednak w nieco innej odsłonie :) Jest jeszcze bardziej grzybowa, nie jest aż tak pikantna, a pocięte paluszki krabowe po ugotowaniu przyjęły formę makaronu. Wyszła fantastyczna, naprawdę polecam wypróbować ten przepis! Składniki na bulion: 500ml wody + 100ml z namaczania shitake 1 trawa cytrynowa (można zastąpić 1 łyżeczką pasty) 1 dymka w całości 2 cm imbiru 1 ząbek czosnku 3 małe suszone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, mielone, grzyby, cytryna, sosy, czosnek, susz, imbir, zupa grzybowa, chilli, pasty, pasta, kokosowe, pieczarki, cukier, papryka, zupa, siekane, tajska zupa, słodkie, sos z grzybów , zupa rybna, makaron z pieczarkami, makaron na słodko, sos do mielonego , pieczarki w sosie, sok cytrynowy, mielone pieczarki, sos chilli

Inne przepisy z Tajskie smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.