Masło orzechowe z pastą tahini i syropem z mniszka lekarskiego

Masło orzechowe z pastą tahini i syropem z mniszka lekarskiego

Masło orzechowe z pastą tahini i syropem z mniszka lekarskiego

Przepis na : śniadanie

Pół kilo fistaszków,  mocny blender i mamy tradycyjne masło orzechowe. A może trochę pomieszać, połączyć, zakręcić… Do podstawowego  przepisu dodajcie pastę z tahini, co wzbogaci masło orzechowe o chałwową nutę. Jeżeli lubicie słodkie masło, dodajcie miodu, syropu klonowego, syropu z agawy lub bardziej sezonowo –  “majowego miodku”  , czyli syropu z mniszka lekarskiego. Składniki 500 g orzeszków arachidowych (ziemnych) niesolonych 3 łyżki pasty tahini 3-4 łyżki syropu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.