Bullinada – katalońska zupa rybna zabielana czosnkowym majonezem

Bullinada – katalońska zupa rybna zabielana czosnkowym majonezem

Katalońska zupa rybna – bullinada zabielana czosnkowo cytrynowym majonezem z chili Bullinada to katalońska zupa rybna zabielana czosnkowym majonezem.  Ma niezwykły i delikatny smak, przypomina bourride z Riwiery Francuskiej i gazpachuelo z Malagi. Bullinadę czasem przyrządza się z samych kalmarów, niekiedy dodaje się także krewetki i małże. Zupę można również przygotować z białych ryb, takich jak dorsz czy morszczuk. Przepis na zupę pochodzi z książki Claudii Roden Mediterranea. Kuchnia słońca . &n...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.