Zielona fasolka szparagowa w boczku

Zielona fasolka szparagowa w boczku

Zielona fasolka szparagowa w boczku

Szybki w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczny i ciekawie wyglądający dodatek do obiadu czy kolacji. Zapraszam! Zielona fasolka szparagowa zawijana w boczek Składniki: fasolka szparagowa około 3 garście cieniutkie plasterki boczku około 12-15  łyżka oliwy pół łyżeczki soli Przygotowanie: Szparagi oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, ewentualnie obciąć ogonki. Obgotować w osolonej wodzie, aż zmiękną. Gotowe szparagi odsączyć z wody, lekko osuszyć na papierowym ręczniku.  Podzielić na porcje, około 5-7... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tagebuch po polsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.