Serek migdałowy z kolendrą

Serek migdałowy z kolendrą

Serek migdałowy z kolendrą

  Pomysł na zastosowanie resztek z produkcji mleka migdałowego widziałam u kogoś na blogu (przepraszam nie pamiętam u kogo). Sama wcześniej się zastanawiałam jak wykorzystać tą migdałową pastę – dodawałam ją do wypieków, jako farsz do mięs itp. Na pomysł przerobienia na pastę kanapkową niestety nie wpadłam. Do przygotowania wegańskiego serka potrzebujemy: 200g płatków migdałów (zamoczonych przez noc w wodzie) 600 ml wody koncentrat pomidorowy (u mnie zazwyczaj 2-3 łyżki) 2 ząbki czosnku spora garść... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.