Serowe sylwestrowe Fondue z żórawianą, czosnkiem, tymiankiem i chili - Zapiekany ser Langres

Serowe sylwestrowe Fondue z żórawianą, czosnkiem, tymiankiem i chili - Zapiekany ser Langres

Serowe sylwestrowe Fondue z żórawianą, czosnkiem, tymiankiem i chili - Zapiekany ser Langres

SKŁADNIKI: krążek sera do zapiekania (u mnie francuski ser Langres) gałązka tymianku kawałek chili 1-2 ząbki czosnku kilka owoców suszonej zórawiny kilka podłużnych tostów lub krakersów Wykonanie: Drewnianą pokrywkę opakowania i papier moczyć jakis czas w w wodzie . Dzięki temu nie zbrązowieją od temperatury w trakcie pieczenia. Ser Langre ma bardzo miękko skórkę i nie trzeba z niego odkrawać góry. Jednak jeśli wykorzystasz ser typu Camembert, trzeba odkroić górną warstwę skórki zostawiając cieniutki rant by... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.