Szybka pizza z szynką prosciutto, serem camembert i rukolą

Szybka pizza z szynką prosciutto, serem camembert i rukolą

Pewnie nie każdy wie jak ważne w przypadku przygotowania ciasta na pizzę jest mąka. Często idę na skróty i zamiast zastanawiać się który typ mąki sprawdzi się tu najlepiej zaufałam firmie Polskie Młyny i sięgnęłam po gotową mieszankę do wypieku pizzy, którą można kupić w oficjalnym sklepie Polskie Młyny na Allegro: SKLEP .  Ciasto: 1,5 szklanki mąki, u mnie gotowa mieszanka do wypieku pizzy od Polskie Młyny 1/2 szklanki letniej wody 25g świeżych drożdzy  2 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka cukru 1/2 ły...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.