Nocne ciasto drożdżowe - bez wyrabiania, wysokie, duża blaszka

Nocne ciasto drożdżowe - bez wyrabiania, wysokie, duża blaszka

Nocne ciasto drożdżowe - bez wyrabiania, wysokie, duża blaszka

Bardzo lubię to ciasto drożdżowe. Powodów jest kilka: zawsze się udaje, wyrasta wysokie, nie wymaga uciążliwego wyrabiania, z tego przepisu wychodzi nam duża blacha:). Możemy dodać do niego dowolne owoce i oczywiście obowiązkowo kruszonkę! Posmak drożdży jest tu bardziej wyczuwalny niż w tradycyjnych drożdżowych ciastach, dla mnie to plus, lubię smak drożdży.  Ciasto:  1 szklanka oleju  2 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki cukru 6 jajek L szczypta soli  100g drożdży 1 kg mąki  Kruszonk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.