Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Ten twarożek nazwałam czeskim, bo podawany jest w moje ulubionej czeskiej restauracji:). Pojawia się tam w formie czekadełka, razem z kromką razowego chleba i marynowanymi parówkami. Jest banalny w wykonaniu i przepyszny. Uwaga! BARDZO mocno czosnkowy:). Ja kupuję twarożek już zmielony. Z twarogiem niezmielonym to już nie to samo. 350g twarogu dobrze zmielonego  4-5 ząbków czosnku 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki sól, pieprz  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę pietruszki siekamy.  2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.