Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą

Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą

Zupa rybna z czerwoną pastą curry, trawą cytrynową i kolendrą

Przepis na : kolacja

Tajska zupa w kilkanaście minut :)  Składniki: 800 g ryb (np. amur, jesiotr), oczyszczonych z ości i bez skóry 1 litr wody lub bulionu warzywnego  400 ml mleczka kokosowego House of Asia 200 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół 1 cebula posiekana 3 ząbki czosnku w plastrach ½ słoika czerwonej pasty curry House of Asia  1-2 chili pokrojone 4 liście limonki kaffir House of Asia 3 łyżki sosu rybnego House of Asia 2 łodygi trawy cytrynowej 2 łodygi selera naciowego pokrojone na kawałki 2 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, kokosowe, ryż, zupa, ryba, imbir, pasta, curry, sosy, pasty, cytryna, tajska zupa, seler, seler naciowy, marchewka, słoik, owoce morza, kolacja, obiad, kuchnia tajska, sos do ryżu, zupa warzywna, zupa rybna, ryż z warzywami, zupa z selera, gotowana marchewka

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.