Śródziemnomorska pasta kanapkowa z bakłażana

Śródziemnomorska pasta kanapkowa z bakłażana

Śródziemnomorska pasta kanapkowa z bakłażana

Zamiast masła do kanapek pyszna i zdrowa pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem suszonych pomidorów, kaparów i anchois.Jeśli ktoś nie lubi sardeli niech z nich nie rezygnuje. Użyta ilość nie zamienia pasty w rybną, ma tylko podkręcić smak.Gotową pastę można przechowywać przez kilka dni z zamkniętym pojemniku w lodówce. Czas przygotowania:30 minutSkładniki:2 bakłażany (ok. 600 g),6 suszonych pomidorów z oleju,4 fileciki anchois,3 ząbki czosnku,1/2 papryczki chili,łyżka czarnych oliwek bez pestek,łyżka k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.