Powidła z głogu z cynamonem

Powidła z głogu z cynamonem

Powidła z głogu z cynamonem

W  tym roku do przepisu na pyszne  konfitury z owoców dzikiej róży i głogu z kokosową nutą dorzucamy powidła z głogu z cynamonem. To prawda, trochę trzeba się przy nich napracować :) ale zachęcamy do korzystania z darów natury o wyjątkowych walorach zdrowotnych. Głóg ozdobny (dwuszyjkowy głóg szkarłatny o czerwonych kwiatach) jest pozbawiony tych właściwości więc zrywajcie owoce z drzew, które wiosną obsypują się białymi lub bladoróżowymi kwiatami. Przetwory z głogu, bogate w związki flawonoidowe,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.